Přeskočit na hlavní obsah

Pirates vs. Zombie ninjas from SPACE! ep1 (4/11)

Rezie: kolektiv
Zanr: Rated B as Blockbuster
Tema: Boj o cizi smrt
Prostredi: Planeta s letajicimi lodemi a dinosaury - Zeme
Hudba: Messer Chups, Ed Wood OST

Upoutavka:
2000 let stary mudrc sedi ve sve svatyni a predcita proroctvi ze starodavne knihy. Prijde den, kdy mrtvi dopadnou tezce na Zem a budou rozsevat zkazu v podnebesi.
Nasleduje pohled na zoufaleho (sileneho) vedce jak krici: Zoooombiiiees!

Padajici nemrtvi z nebes lze videt kam az oko dohledne. Padaji celi i jen casti a Ti z konzistentnejsich se po padu seberou a napadaji lidi a tvory kolem sebe.
Film obsahuje uchvacujici specialni efekty: napr. souboje jezdcu na dinosaurech (predvadeny nekym, kdo dela stop-motion animaci).
IIIIIIIIIIIII
- OBRI VYBUCH -
IIIIIIIIIIIII
Z hromady nemrtvych se vysapa postava, postavi se na hromadu. Jeden nemrtvy se jeste pohne a postava mu bez milosti rozdupne hlavu.

* Pribeh *

Proletava kamera mezi mraky a naleza letici obchodni dzunku. Ta poklidne leti a lide vedou vsemozne rozhovory ci, jako jedna skolacka, jen tak hledi na mraky. Najednou vyskoci z mraku mala lodka, tak akorat mala aby jeste byla drsna. Par skoky se priblizi k dzunce a je na jeji palube videt drsneho chlapa v kozenem kabate, Hada Plisskena. Japonci s fotaky se nahrnou na okraj dzunky a foti si odvazneho pirata, jak se blizi k jejich lodi. Zaroven se vsak z podpalubi vyhrnou samurajove pripraveni branit lod a zasypavat utocnika sipy. Had se vsak nenecha rozhodit a zamiri svou lod pridi - beranidlem - na dzunku a plnou parou vyleti. Podleti je a pritom celou dzunku rozkymaci. Mala skolacka prepada pres okraj a pristava Hadovi za krkem a vresti a sili. Tomu nejen, ze pristal na hlave tento rukojmi, ale zasekne se kormidlo a lod leti jen rovne. Bere devce za limec jeji skolni uniformy, vrhne na ni drsny pohled Hada Plisskena a hodi ji do kotce vedle zachranneho aligatora. "Aspon mam rukojmi."

I chysta se nouzove pristat s lodi a pribrzduje pomoci plachet, kdyz vidi, ze z nebes se nori ohnivy oblak a riti se s nim soubezne.
"Nikdo nepredhoni Hada Plisskena!"
S temi slovy spusti plachty a necha lod uhanet maximalni rychlosti. Presto ho vsak meteor z nebes predhoni a zabori se nedaleko do zeme. Had nouzove pristane mezi stromy.
"Uff, drsny pristani, ale ne tak drsny jako ja... Kdo me to vyzval na ten zavod?"
A vyrazi podivat se, kdo ci co bylo druhym pristavajicim telesem. Dorazi na misto dopadu a mezi porazenymi stromy vidi nejake temne teleso, kteremu se na boku otevrou dvere. Z nich se vyklopyta kovboj, oprasi si saty, klobouk a pak se otoci zpet k lodi. Z ni se zacina soukat i kolybavym plizenim nemrtvy. Kolem prave ruky kovboje se utvori superkver, kterym vstreli do lodi jednu velkou zarivou strelu. Ta vsak krome zombie smete i kus lodi a zvetsi tak otvor, kterym nemrtvi proudi ven."Damn."
Plissken vse klidne sleduje. Kovboj streli do lodi granat, ten vsak jen rozhaze zombie kolem neho. "Damn." Povsimne si vsak muze, co ho sleduje od lesa. Kovboj si tedy odplivne zvykaciho tabaku, Slozi svuj superkver a bere si sve dva colty z opasku a kazde zombii da pekne po jedne rane do hlavy, pripadne si dupne. Kdyz je vsechny umrtvi, s povzdechem pohledne na svou lod a posle do ni jeste jeden granat. Ta v malem vybuchu exploduje.

"Jses docela drsnej. Co to bylo?"
"Federal."
"Ja jsem Had Plissken."
"Ja jsem kovboj Klaus. Jak ses sem dostal?"
"Zaseklo se mi kormidlo. To se stava, kdyz clovek jde tvrde za svym cilem."
"Presne takove lidi potrebuju. Schyluji se tezke casy."
Dorazi k lodi, kde zombie roztrhnout klec s Tamiko. Ta je umlati fotoaparatem a par dobre mirenymi kopy a udery.
"Mozna je drsna,"poznamena Plissken.
"Toto jeste nic neni. Chysta se utok na Zemi. Zombie Federace chce dobyt dalsi planetu a ja jim v tom chci zabranit."
"Tyhle mraky budu vzdy brazdit svobodne," odpovi Plissken, veme francouzak, prasti do kormidla a skupinka muze dale letet. Kam?

"Vy dedulove, kdyz nevite kam letet a uz jste me unesli, meli bychom letet na horu Fusal."
"Kdyz si odpustis ty deduly, devenko!" rika Plissken.
Tamiko se uctive obema ukloni a tedy se leti na horu Fusal. Pristava piratska lod u pagody s velkymi vraty. Trikrat kovboj prasti do gongu a pote se vrata sama otevrou. Zevnitr vyvane kour z tisice vonnych tycinek a v mistnosti je videt sediciho starce. Tamiko pred nej predstoupi, z jejiho tela vystoupi duch Sinigami a zada mudrce o pomoc s nalezenim mece z nebeskeho palace, nebot tok Ki je narusen, neni plynuly je treba nastolit opet rovnovahu.
"Jednooky, nebestan a na japonske pomery neposkvrnena - proroctvi se vyplnuje. Vsak musis se jeste prokazat."
"I 2000 let stary muz neni pouhym smrtelnikem,"odpovi klidne starec na Sinigamin pokus ho chytit svymi vlasy.
"Vsak je Tamiko dost silna unest Te bohyne?" Na tuto provokaci tedy spusti Sinigami plne svou manifestaci a z male Tamiko jen srsi energie a sila, levituje v mistnosti a nad ni duch bohyne.
"Je," Odpovi si mudrc sam, "musite ziskat pecet, s niz vstoupite do Nebeskeho palace. Vsak pecet je od dob, co Japonsky cisar se zrekl sveho bozstvi ztracena."
"Muze mi nekdo konecne rict, vo co tu de?" ozve se Plissken.
Shinigami se nan otoci: "To, co jsme dnes videli, byla prvni kapka mocneho deste."
"Potes backora."
"Presn tak, ve vesmiru ceka cela armada nemrtvych. Zombie, upiri, mutanti, letajici opice..."
"Jestli nemuzu neco vystat, tak jsou to opice."

(...)

Komentáře

  1. Ty bláho, vyřádili jste se! Tak přístě s Francouzkou francouzsky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Eheheh! Proč nabývám takový dojem, že rozuzlení celého epického příběhu nastane, když do pokoje vejde paní v natáčkách, zhrozí se a synáčkovi řekne, že těch hraček rozházel nějak moc a že je potřeba vše uklidit, protože už je načase jít spát?

    Každopádně chválím, jak jste se dokázali rozjet. Že to je způsobeno tím, že tentokráte nespoutanému rozletu obskurní fantazie nebránila žádná ženská praktičnost? :P

    Vřelé díky za obsažný report.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lesní strážci

Družina (bez Derelicta, který se k nim přidá později neb si nechává dělat novou ruku) se tedy vydala do lesa. A vskutku se jim mapa hodí. Cesty se klikatí a kroutí a pokaždé jak se jim zachce. Občas narazí družina také na méně šťastlivé, kteří v lese zůstali. Zatímco prochází trouchnivým podrostem, překračují různé houby, kosti, klasky a klády, tak v jeden moment šlápnou na klacek, který se po přelomení ukáže být zvláštním. Zvedne se totiž bytost, která bublavě protestuje proti prošlápnutí své nohy. Družina se však zachová velmi klidně. Neboť komunikaci bublavou řeší nikdo neumí, rozhodne se Ruprecht vyslat telepatický signál do okolí, že družina nechce nikomu ublížit a jen chce lesem projít. Bublavec, za stále naštvaného bublání, tedy odchází, tedy spíš odkulhá, do lesa. Když se vydají dál, potkají však na malé mýtince (samo o sobě nezvyklá událost v tomto lese) čarodějnici. Ta uvítá, že družina nebojovala a nechce lesu ublížit. A řekne, že jim ráda pomůže skrz les. Avšak jsou v lese

Jesličky a doly

Co se to stalo? Velká otázka, která se honila hlavou všem přítomným. Bohužel kromě boha, jsou jediný cizí a podezřelý element cizáci, co do města nedávno přišli a navác se teď objevují na chrámu jeslí Saurianů. Naštěstí si však už našli kamaráda a kněz se za hrdiny přimluví. Ač jim generál moc nevěří, nadšeně se vydal do války, kde věří, že se žene víc jantaritu pro ochranu sauriánských jeslí. Hrdinové se vydali naopak, do dolů, kam ukazoval jantaritový teleskop. A hle, dalekohled nelhal. V dole, co měl být dávno opuštěný bylo čilo. Hrdinové byli brzi konfrontováni dvojicí bojovných bytostí, které s velkou námahou porazili. Když se však vydali hlouběji do dolů za malými broukovitými tvory, co se zdálo, že nosí někam jantarit, tak je náhle přepadl spánek. Probudili se ve velké hale, ve které je uvítali dvě nemluvné temné bytosti. Spolu nějak komunikovali, ale s hrdiny ne. Čeho si však brzy hrdinové všimli je, že v blízkosti bytostí přicházeli o veškeré emoce. Možná právě proto, že z nic

Saurian, Taurian, všichni do arény!

  Jak prefekt slíbil, tak učinil a Taranis skončil v aréně. Oproti očekávání zbytek družiny si vskutku užil svůj čas u lazebníka. Odpočatí se připojili k prefektovi na ochozech velké ještírčí aréně. Zatím odzbrojený Taranis čekal v chodbě ústící do bojiště, obklopen rostodivnými protivníky. Brzy byli vyhnáni strážemi do samotné arény. Orátor jen provolal formality a nechal prefekta zahájit boj. A už se do sebe zkušení gladiátoři pustili. Taranise si vyhlédli dva malí skřeti a šli po něm bez milosti. Avšak Taranis si je zvládl odizolovat, připravit jednoho o zbraň a brutálně ho ubít, druhému se zase nedařilo Taranisovi dát zásadní ránu a tedy se jen unavoval, než se Taranisova pozornost zaměřila na něj. Zbytek družiny zatím zjišťoval, jak by Taranisovi mohli pomoci. Pravdoslav si všiml, že hlavní nebezpečím pro Taranise by mohl být velký minotaur, který pobíjel ostatní protivníky jako by sekal trávu. Začal tedy nenápadně připravovat znamení, které by se mohlo hodit pro boj s tímto bijce